By Dorpsbelangen Ruinerwold
24
0 Comments
Militairen en brandweerlieden trainen in Ruinerwold e.o.
Op woensdag 22 en donderdag 23 februari traint Defensie met een compagnie van de luchtmobiele brigade uit Arnhem op twee plaatsen in De Wolden; rond en in de brandweerkazernes Ruinerwold en de Wijk/Koekange. Hierbij wordt geprobeerd een complexe situatie te creëren. Gemeente De Wolden geeft ruimte aan deze oefening omdat zij het belangrijk vindt dat militairen realistisch kunnen trainen.
Op woensdagmiddag 22 februari in Koekange/de Wijk en donderdagochtend 23 februari in Ruinerwold begint de oefening met het ‘afgrendelen’ van de omgeving van de brandweerkazernes. Dit gebeurt met ongeveer negen open legerjeeps met daarin militairen. De openbare weg blijft hierbij toegankelijk. In een straal van ongeveer 50-250 meter rondom het de kazerne wordt de omgeving gecontroleerd op de aanwezigheid van ‘de vijand’. Als de situatie ‘veilig’ is, landt er een transporthelikopter (chinook) op een nabijgelegen stuk land. Daaruit komen ongeveer 30 militairen. Zij ‘veroveren’ de kazerne. Hierbij zijn schoten hoorbaar zijn, maar wordt niets geraakt (losse flodders).
Vragen? Bel de gemeente: 140528 of mail communicatie@dewolden.nl.