By Dorpsbelangen Ruinerwold
68
0 Comments
Wandelnetwerk de Wolden-Ruinerwold

De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan de aanleg van een uitgebreid wandelknooppuntennetwerk in De Wolden. Samen met een enthousiaste werkgroep heeft Dorpsbelangen Ruinerwold/Berghuizen deze plannen ondersteund. Het recreatieschap Drenthe heeft alle input verzameld en uitgewerkt in een fraai wandelnetwerk dat door geheel De Wolden loopt en verbinding maakt met onze omliggende gemeentes.

Het nieuwe wandelnetwerk in Ruinerwold loopt over oude en nieuwe wandelpaden, die door medewerking van publieke- en privé grondeigenaren tot stand zijn gekomen. In het voorjaar van 2021 zijn alle routes voorzien van de knooppuntenbordjes en ondersteunende pijlen. Borden met daarop alle knooppunten en routes volgen nog. Deze borden worden geplaatst in Berghuizen, Oosteinde en Ruinerwold. De uitgezette routes moeten nog worden gecontroleerd op een aantal punten voordat de definitieve borden worden gemaakt en geplaatst.

Het controleren van de routes
Ben jij een actief wandelaar en wil jij graag een bijdrage leveren aan het wandelnetwerk in Ruinerwold? Dan kunnen wij jouw hulp goed gebruiken. De volgende zaken moeten nog gecontroleerd worden:

  • Zijn alle knooppuntbordjes aanwezig?
  • Komt de netwerkkaart overeen met de praktijk?
  • Hangen/staan de bordjes en pijlen voldoende zichtbaar op de routes?
  • Zijn alle routes duidelijk of missen er bordjes/pijlen?

Dit moet 1 november zijn afgerond

 

Mocht je tijdens deze controle ronde tips of aanbevelingen hebben, dan horen wij deze natuurlijk graag!

 

Het onderhouden van de routes
Naast de bovengenoemde punten is onderhoud een belangrijk onderdeel van het netwerk. Hierbij kun je denken aan:

  • Reinigen van de borden en pijlen
  • Gras en takjes verwijderen die het zicht op bewegwijzering belemmeren.
  • Melden van ontbrekende bordjes
  • Knelpunten die ontstaan melden

Het maaien van de routes valt hier niet onder. Dit is voor de grondeigenaren, of wordt via het recreatieschap gecoördineerd.

Er is een document met alle informatie over onderhoud beschikbaar. De minimale frequenties voor de verschillende punten staan allemaal beschreven.

Wil jij een bijdrage leveren aan de controle of/en het onderhoud van de wandelroutes? Neem dan mailcontact op met Nico Huiskes, via: info@dbvruinerwoldberghuizen.nl. Er zijn financiële middelen beschikbaar om gemaakte kosten te kunnen dekken. Mocht je vragen hebben dan mag je ons hier uiteraard ook over mailen!

We zien jullie reacties graag tegemoet.